Hulp bij het Huishouden

Zelfstandig thuis met hulp

Wilt u zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen? Maar lukt dat door ouderdom, ziekte of gebrek niet meer? Dan zijn wij er voor u. ActiVite ondersteunt thuis en levert Hulp bij het Huishouden op maat. Onze hulp is vertrouwd en dichtbij. Door een team van vaste professionele medewerkers bent u verzekerd van een schoon en leefbaar huis en persoonlijke aandacht.

Contact
Heeft u vragen over Hulp bij het Huishouden?

Onze werkwijze

  • Wilt u Hulp bij het Huishouden van ActiVite aanvragen? Op de website van uw gemeente staat beschreven hoe u een indicatie kunt aanvragen (Wet maatschappelijke ondersteuning, Wmo). Heeft u hulp nodig om een indicatie aan te vragen? Bel ons gerust, dan helpen wij u verder.
  • Zodra u een Wmo-indicatie heeft stuurt de gemeente ons een beschikking, hiervoor hoeft u niets te doen. Wij nemen contact met u op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
  • Samen met de intaker van ActiVite stellen we een ondersteuningsplan samen. Dat doen we aan de hand van de beschikking, uw wensen en woonsituatie. Het ondersteuningsplan wordt in de cliëntenmap bij u thuis bewaard, en is altijd inzichtelijk voor u en uw contactpersonen.

Veelgestelde vragen over Hulp bij het Huishouden
Kan iemand anders Hulp bij het Huishouden voor mij aanvragen?
Ja, de aanvraag is wel persoonsgebonden.
Krijg ik altijd dezelfde medewerker?
Dat is ons streven. Bij vakantie, verzuim, arbeidsmarktkrapte en onvoorziene situaties proberen we een invalkracht te regelen.
Krijg ik wekelijks hulp?
Dat hangt af van uw indicatie.
Kan ik afwijken van een vaste dag?
U kunt in overleg met uw hulp een andere dag of ander tijdstip afspreken.
Betaal ik nog iets?
U betaalt een maandelijkse eigen bijdrage. Uw gemeente stelt de hoogte hiervan vast en het Centraal Administratie Kantoor (CAK) stuurt u een factuur.
Aanmelden
Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor Hulp bij het Huishouden?

Particuliere Hulp bij het Huishouden

Heeft u een Wmo-indicatie voor Hulp bij het Huishouden en wilt u extra taken laten uitvoeren? Dan zijn wij er voor u. ActiVite levert aanvullende hulp. De extra taken worden door uw eigen hulp uitgevoerd, dat is wel zo vertrouwd. U kunt per half uur hulp aanvragen.

Heeft u geen Wmo-indicatie en toch behoefte aan af en toe hulp? Dan zijn wij er voor u. ActiVite levert aanvullende hulp. De extra taken worden door een professionele hulp uitgevoerd, dat is wel zo vertrouwd. U kunt per uur hulp aanvragen.

ActiVite Ondersteunt Thuis

Heeft u behoefte aan gezelschap? Heeft u zin in welzijnsactiviteiten thuis? Dan zijn wij er voor u. ActiVite Ondersteunt Thuis komt bij u thuis om bijvoorbeeld samen te wandelen, voor te lezen of een spel te doen. Of om samen boodschappen te doen, te koken of te eten. U kunt per uur hulp aanvragen. ActiVite Ondersteunt Thuis kan zowel door cliënten als mantelzorgers worden aangevraagd.

Onze werkwijze

  • Vul het aanmeldformulier in of bel met de zorgbemiddelaar via (071) 516 14 15. Wij nemen contact met u op en plannen de particuliere hulp zo snel mogelijk in.
  • Achteraf sturen wij u een factuur van € 25,- per uur.
  • Bent u lid van ActiVite Ledenorganisatie? Dan krijgt u €1,- korting per uur.